Sådan får man kørekort i Danmark

0
264

Det er meget nemt og enkelt at tage et kørekort i Danmark, men det kan være en dyr udgift. Prisen for at få udstedt et nyt kørekort i Danmark er ca.1552 kroner. Du har dog muligheden for at bruge dit eksisterende kørekort hvis du opfylder nogle af de nedstående krav: 

  • Du er bosat uden for Danmark. 
  • Du er bosat i Danmark, men dit kørekort er udstedt af et andet EU-land som Island, Norge, Færøerne osv., og er endnu ikke udløbet. 
  • Du er bosiddende i Danmark og har grønlandskørekort og har suppleret med køretimer i Danmark.  

Hvis du ikke opfylder nogle af de ovenstående kriterier, skal du ombytte dit nuværende kørekort og få et dansk kørekort for at køre i Danmark. 

Ansøgning om dansk kørekort 

Hvis du ønsker at ansøge om et nyt kørekort i Danmark, skal du have dit CPR-nummer samt en folkeregisteradresse i Danmark. Sammen med disse dokumenter er der behov for et pasfoto samt en lægeerklæring som udstedes hos din egen læge, når du har besluttet dig for at tilmelde dig en køreskole. Der findes stort set køreskoler i alle byer i Danmark. F.eks. har Glostrup en køreskole, –Køreskole Glostrup,  På Amager er der køreskole Amager og i Virum finder man køreskole –Køreskole Virum 

Du skal enten være fyldt 18 år, eller være fyldt 18 inden for tre måneder for at tage et kørekort på en køreskole. For at få et kørekort kræver det, at du går op til en teori samt en praktisk prøve, dit forløb på køreskolens er afsluttet, skal du give en teori og en praktisk eksamen.  

Køreskolen har ansvaret for at indstille dig til både den teoretiske og praktiske prøve. Det er ligeledes køreskolen som er ansvarlig for at tage sig af alle de nødvendige administrative opgaver, når du påbegynder på dit kørekortforløb. 

Når du har bestået begge prøver, vil du få udstedt en midlertidig kørekort som du skal benytte, indtil du modtager dit kørekort med posten. 

De lovpligtige krav for at tage kørekort til bil 

  • Syv timers førstehjælpskursus 
  • 28 lektioner af teoriundervisning 
  • Fire timer på lukket manøvrebanen  
  • 16 køretimer på vej 
  • Fire timer på køreteknisk anlæg  

  

Hver lektion på køreskolen varer normalt omkring 45 minutter. Nogle skoler giver underviser på engelsk for deres engelsktalende elever. Du kan også vælge online teoriundervisning, hvis køreskolen tilbyder dette. 

Når du har opfyldt de lovpligtige krav, kan du komme op til en praktisk prøve. 

Teoriprøve 

En teoriprøve varer omkring 30 minutter. Teoriprøven kan både afvikles digitalt og traditionelt. Fælles for dem begge er, at prøven består af 25 billeder. For at bestå prøven må man højst have 5 fejl.  Når du skal op til teoriprøven, skal du medbringe dit pas eller dåbsattest med andet gyldigt billede Id 

Når du har bestået teoriprøven skal du op til praktiske prøve og bestå den, herefter vil dit kørekort forløb afsluttes og du vil få udstedt dit kørekort.